Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
A brokkolikrémleves jó választás, ha csak kevés időd van a főzésre, de valami igazán finomat, táplálót és nagyon egészségeset szeretnél készíteni. Próbáld ki te is kedvenc receptjeinket!
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a brokkoli egy igen egészséges zöldség. Magas folsav-, C-vitamin és vastartalma miatt a zsírégetésben is segíthet, az pedig külön jó hír, hogy nem csak salátákhoz kiváló alapanyag, hanem mennyei krémlevest is készíthetsz belőle.
Imádjuk a krémlevest, hiszen selymes, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Ősszel pedig szezonális alapanyagokból - sütőtökből, céklából, édesburgonyából, gesztenyéből -készítve még jobban tud esni. Próbáljátok ki őket!
Zöld csütörtök a húsvét előtti hét, vagyis a nagyhét csütörtöke. Ezen a napon a hagyományőrzők csak és kizárólag zöld zöldséges vagy zöldfűszeres, húsmentes ételeket fogyasztanak. Éppen ezért olyan spenótos, sóskás, medvehagymás, brokkolis, és pestos fogásokat gyűjtöttünk nektek össze, amik olyan finomak, hogy a húsimádók is kétszer szednek belőlük.
Egy nagy tál forró, gőzölgő levesnél nincs jobb! Válogatásunkban olyan mennyei levesrecepteket gyűjtöttünk össze, amik kevesebb, mint egy óra alatt elkészülnek, egyszerűek, ráadásul pénztárcakímélőek is. Akár zöldséges levest, akár húsos levest, akár krémlevest választasz közülük, garantált a repeta!
Szekeres Lajosné Klári
Wessely Márta
A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása rendkívül fontos, ám a gyerekek számára ez az üzenet még nem sokat jelent. A válogatósabb, kissé finnyás aprónépet is könnyen rávehetjük a zöldségek fogyasztására, ha különféle trükköket alkalmazunk, például krémlevesnek álcázzuk őket. A sima krémleves azonban nem minden esetben nyerő, a zöldség színe és sok esetben jellegzetes illata is lebuktathat minket, elárulhatja, hogy miben is mesterkedünk. Ilyen alapanyag a brokkoli is, a belőle készített krémleveshez nem árt egy pár trükköt bevetni.
Ha a fogyókúrád alatt sem szeretnél lemondani a kedvenc fogásaidról, készítsd el őket alakkímélő változatban! Íme, néhány remek ötlet.
A nagy hidegben nincs is kellemesebb, mint egy tányér forró leves. Nem csak finom, hanem egészséges, sőt diétás is lehet is – persze, attól függően, hogy miből és hogyan készítjük el!
HL
Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel különösebb konyhai gyakorlatot, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a csodálatos zöldségféle igazi kedvenc lehet a konyhában!
Habliliom
Ha csak lehetséges, igyekszem szezonális fogásokat tálalni, minél változatosabban – az őszi hónapok zöldségei pedig szinte kínálkoznak a sokféle elkészítésre. Nemcsak vitamindúsak és színpompásak, de nagyon sokféleképp variálhatók.
Az őszi alapanyagokból készült ételeknél fontos szempont, hogy melegséget, érett és határozott ízeket lehessen előcsalogatni belőlük a feltálalt fogásokban. Egyre karakteresebb lesz ilyenkor a fűszerezés, és egyre fontosabb, hogy tápláló, ugyanakkor vitamindús is legyen az étel.
WM
A levesek családjának fontos tagja a krémleves. Ezeket a vastagabb, sűrű, krémes leveseket kifejezetten kívánja az ember, ha 10 fok alá megy a hőmérséklet.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!