Mindmegette.hu
Recept
A mi kis falunk
Cikk
MME
A húsvéti asztal szinte megköveteli a maga édes, kelt tésztáját. A legtöbben kalácsot sütnek az ünnepre, de ha van kedvünk, akkor érdemes tovább kalandozni a kelt tészták világában, s más finomságokat is sütni.
Az édes kelt tészták élmezőnyében bérelt helye van a briósnak. Nem is csoda: egy brióssal szebben indul a nap, finomabb lesz a kávé, és annyi kalóriával lát el, hogy bőven kibírjuk ebédig.
WM
A briós igazi csemege. Vajban gazdag, lágy, puha textúrájú, s édes ízével mindenkit rabul ejt. A franciák csodafegyverének, a kelt tészták királynőjének története a régmúltra tekint vissza.
Habliliom
A kontinentális Európában, így nálunk is, évszázadok óta elengedhetetlen tartozéka a reggeliknek, uzsonnáknak a kenyér vagy jóféle péksütemény. Persze egy-egy ízletes saját készítésű csemege bármely terített asztal sztárja lehet.
Lilalicsi
Papp Tünde
DUSHA CSENGE