Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egyik kedvenc hungarikumunk, a fröccs bátran fogyasztható frissítőként, étkezések kísérőjeként vagy akár esti beszélgetések mellé. A Bognár Pincészet összegyűjtött 5, friss gyümölcsökkel, szörpökkel és fűszernövényekkel ízesített fröccsös receptet a nyári kánikulára való tekintettel.
Már nevében is ellentmondást kelt, hiszen nem olasz eredetű, és a világ által rieslingként kezelt rajnaihoz sincs köze. Régen a szegény ember borának is nevezték, mert még a nehezebb években is megbízható minőséget ad, ma pedig dűlőszelektált, komoly tételeket is kóstolhatunk belőle. Ismerkedjünk az olaszrizlinggel!
Izgalmas borvacsorával várja a minőségi gasztronómia híveit a Café Astoria Restaurant, ahol rendkívüli borok, 5-fogásos gourmet menü és a 104 éves, csodálatos hangulatú Astoria találkozik egymással. Június 8-án Lőrincz György borai párosulnak Lakatos Tímea vezető séf ételkölteményeihez.
A hárslevelű egyike azoknak a szőlőfajtáinknak, amelyek miatt a borkedvelők a világ másik végéről is hazánkba utaznak. Épp itt az ideje, hogy mi is felfedezzük a borait! Most három különböző stílusú hárslevelűt veszünk sorra.
Nincs még egy annyira harsogó és vibráló, a tavaszi zöldet idéző szőlőfajta, mint a sauvignon blanc. Kisütött végre a nap, megjelentek a piacokon a spárgacsokrok és a friss zöldfűszerek, amikhez tökéletesen illik, de a könnyed, vibráló karakterű bor a kültéri borozások egyik kedvence választása is.
Franciaországban pezsgőt, Magyarországon bort, de mit isznak Svédországban, Mexikóban, Venezuelában, Dél-Afrikában vagy Ausztráliában az ünnepek alatt? Megmutatjuk!
A karácsony elképzelhetetlen egy palack igazán jó bor nélkül. Ha nem tudod, mit válassz, van egy jó ajánlatunk!
Hetedik alkalommal rendezik meg a Márton napi Borfesztivált a Gellért Hotelben. A rendezvényen majdnem 130 borászat legkiválóbb borait kóstolhatjuk végig november 9. és 12. között.
Édes vagy száraz? Fehér vagy rosé? Magyar vagy olasz? A most megújult ALDI Vinotékában mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbb bort, pezsgőt, találkozhat régi kedvencével, vagy felfedezhet izgalmas, új ízeket.
A fejfájás kapcsán rengeteg mítosz és tévhit látott már napvilágot. Összeállításunkban ezeket vesszük sorra.
Chrenkó Viki
Forrai Miklós étteremtulajdonossal (Café Alessio, Apropó) és gasztroszakemberrel beszélgettünk a düsseldorfi ProWein borkiállításon szerzett tapasztalatairól, ahol nemcsak ételsorokat készített a résztvevőknek, de még Sting borait is volt alkalma megkóstolni.
Török Zsuzsa
Íme 4 hétvégi gasztroprogram és egy előzetes a borok, a toros finomságok és az édességek kedvelőinek.
Globalista Konyha
Régi álmunk vált valóra! Hihetetlen nagy örömmel jelentjük, hogy a Globalista Konyha történetében először Franciaország felé vettük az irányt, és következő vacsoránk vendégséfje a Michelin-csillagos, fiatal és nagyon tehetséges Loic Villemin.
Január harmadik hétvégéjén Vince-napi rendezvények várnak a borrégiókban, de Etyekre, Miskolctapolcára és Miklósfára is érdemes ellátogatni.
Már csak egy hét, és megkezdődik a Globalista Konyha kétnapos indiai pop-up eseménye a belvárosi Anker’t-ben. Mindkét est sztárja az Angliában élő, indiai származású Romy Gill lesz.