Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Top100 Bor
MME
Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 10. helyezett a Feind pincészet The Reason bora lett.
Cikk
Promóció
Magyarország a bor hazája. Ez vitathatatlan. Még Hamvas Béla, kora egyik legnagyobbja is könyvet írt a bor filozófiájáról, jelentőségéről. Ez egyfajta szerelem. De még akár több is lehet. Alighanem minden magyar gondolt már rá, hogy egy nap igazi borszakértő, sommelier lesz. A jó hír, hogy ez egy valós életpálya. Ráadásul kifizetődő karrier is kikeredhet belőle. Nem véletlenül van már szőlész-borász egyetemi képzés sem Magyarországon. De más utak is léteznek.
Fanny magazin
Az ősszel megkezdődik a szüret, és vele együtt az újbor elkészítése. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen szabályok vonatkoznak a házilag készített italok értékesítésére vagy ajándékozására. A Fanny magazin Dr. Ecsedy Miklós ügyvédet kérdezte a legfontosabb szabályokról.
Igazi álommeló a borkóstolók munkája, hiszen nincs más dolguk, mint végiginni a legfinomabb borokat, és mindezért ráadásul fizetséget is kapnak! De hogyan csinálják, hogy mégsem lesznek részegek a nap végén?
A nyár a könnyed italok jegyében telik, a hűs fehérbor és a rosé mellett azonban a vörösboroknak is ott a helyük az asztalon és az életünkben.
Ha rendszeresen fogyasztunk egy pohár bort, annak megvannak az előnyei, ugyanakkor ha nem szeretnénk rövid idő alatt pocakot növeszteni, számolnunk kell az alkohollal bevitt kalóriákkal is. Úgy tűnik, hamarosan nagyon egyszerű dolgunk lesz, ha szeretnénk tudni egy pohár por kalóriaértékét.
A rajongókat a mai napig lázban tartja a néhai hercegné élete és szokásai, legyen szó szépségápolásról, táplálkozásról vagy akár arról, hogy milyen mozgásformákat preferált. Most az egykori királyi séf osztott meg néhány kevéssé ismert részletet arról, Diana hogyan viszonyult az alkoholhoz.
Biztosan veled is előfordult már, hogy tanácstalanul álldogáltál egy üveg finom borral, mert hirtelen nem találtál dugóhúzót. Ha legközelebb ilyen kellemetlen helyzetben találod magad, ne ess kétségbe: több módszer is van, amivel villámgyorsan megszabadulhatsz a parafadugóktól.
Ha egy fárasztó nap végén neked is jólesik meginni egy pohár bort, akkor jó hírünk van: nemcsak egy gasztronómiai élménnyel ajándékozod meg magad, hanem minden alkalommal teszel valamit az egészségedért is.
Hiába vagyunk óvatosak, történnek olykor balesetek. És ha egy baráti összejövetelen kinyitunk egy üveg vörösbort, akkor előbb-utóbb meglehet, hogy ennek a ruhánk, a kanapénk vagy a padló esik áldozatul. Nem kell az ecetes ollóért szaladni, máris eláruljuk, hogyan szabadulj meg a folttól gyorsan és egyszerűen.
Sokak számára a felnőtté válás egyik első mozzanata, amikor lecsúszik az első korty alkohol. A Harry Potter-filmek sztárjának, Emma Watsonnak azonban nem volt ekkora "lépés" az első pohár, ugyanis egészen kicsi kora óta borfogyasztó.
A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy sokak kedvenc itala, a Prosecco hamarosan végleg eltűnhet a polcokról.
Milliók rajonganak érte, fogyasztásának kultúrája évszázadok óta töretlenül virágzik. Az illatos, aromás bor nem pusztán alkoholos szomjoltó, sokkal inkább kutúrtörténeti érték. Hazánkban is egyre népesebb a nemes nedű rajongói tábora, azonban a boretikett alapszabályait mégsem árt tisztázni.
A nyári melegben nemcsak a sör tud frissítően hatni, hanem bizony a fröccs is. Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik verziója is a legjobb, változó, hogy ki mennyi borral és mennyire szénsavasan issza, ám egy közös: nincs ember, aki ne szeretné a fröccsöt!
Legyen szó akár gyertyafényes vacsoráról, akár egy klasszikus vasárnapi ebédről, joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen borral párosítsuk az adott ételt. Ha étteremben eszünk, egyszerű dolgunk van, hiszen a pincér könnyedén segít ebben a kérdésben, ám ha például vacsoravendégeket hívunk és otthon főzünk, jó tudni, milyen bort válasszunk az adott fogás mellé.