Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Fotó/Videó: Horváth András
Egy disznóvágást vendégként végignézve leginkább bulinak tűnik, mintsem kemény munkának. Köszönhető mindez a jó böllérnek és csapatának, akik míg a vendégsereg szórakozik, addig az irgalmatlanul kemény meló nagy részét el is végzik. Nem hiába, ahol azért vágnak disznót, hogy a füstölőt és a kamrát feltöltse a család, ott nincs helye a tétlen kéznek. Mészáros Balázs a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában most ebbe a világba nyújt betekintést receptek és más praktikák formájában.
Akárcsak a régi időkben, napjainkban is októbertől áprilisig tart a disznóvágási szezon. Az állandóságot ezenkívül már nem sok minden jelenti, mert a régi hagyományok lassan feledésbe merülnek. Ez persze nem feltétlenül jelent rosszat, de amikor Kirchner László böllér még gyerekként tevékenykedett a malac körül, akkor még másképpen mentek a dolog.