Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Babiczky-Pfliegel Dóra
Van egy titkom. Szeretem a magyaros konyhát. És az olaszosat. És a franciát. A legtöbb nemzet konyháját szívesen kóstolom, és, amit csak lehet át is veszek. Az elmúlt hetekben a legnagyobb sikere a provence-i marharagumnak volt. A férjem szerelmi vallomásnak veszi, a gyerekeim a tányért is kinyalják, ha ezt készítem.
Ez a sütemény reggelire is bátran adható csemetéinknek, hiszen a benne található zabpehelynek köszönhetően kiváló rostforrás. Amellett, hogy hosszú távon eltelít, energiában is gazdag, laktató, egészséges fogása lehet a napindító reggelinek. A jó hír, hogy ezzel a desszerttel hamarabb asztalhoz rimánkodhatjuk őket, a rossz hír, hogy frissen az igazi!
Mindannyiunknak vannak rossz emlékei - főként a menzás - főzelékekkel. A legtöbbünket a tökfőzelék, a spenót és a finomfőzelék vágott haza rövidebb-hosszabb időre. Nem csoda, ha sokunk nem szívesen gondol nosztalgiával a felsorolt főzelék után, hiszen az agyonlisztezett, betonkemény, nagyüzemi egytálételek csak nyomokban tartalmaztak zöldségeket.
Új bloggerünk, Babiczky-Pfliegel Dóra az egészségtudatos étkezés jegyében olyan krémlevest hozott nekünk, amit a gyerekek is szívesen megesznek - ha máshogy nem szívószállal!
A tudatos táplálkozásnak köszönheti, hogy anya lett. A nagyobbik lánya asztmatikus tünetei megszűntek a tudatos étkezésnek köszönhetően - így az egészséges életmód népszerűsítése lett a hivatása. Babiczky-Pfliegel Dóra a Mindmegette.hu új bloggere!