Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Augusztus első hétvégéjén két kérdés jár a fejünkben. Az egyik, hogy mégis mikor szaladhatott el a nyár kétharmada egy szempillantás alatt, a másik pedig az, hogy mit kéne főznünk az elkövetkezendő két napban, ami egy kiadós vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Utóbbira már tudjuk a választ, szóval ne agyaljatok tovább, hozzuk a lehető legjobb recepteket.
A szabad tűzön főzött ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a felszálló füst aromáját, hanem attól is, hogy hangulatuk van. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek, akik szívesen készítenek vörösbortól illatozó pörköltet, gulyáslevest vagy akár egy jó csípős halászlét. Ehhez gyűjtöttük össze a szerintünk legjobb recepteket.
Lilalicsi
Ágnes Balogh
A nyár minden kétséget kizáróan a szabadtéri mulatozások időszaka: ilyenkor gyakran kerül elő a bogrács, a tárcsa és a grillsütő. Nem is gondolnánk, de amellett, hogy a közös sütögetéssel nagyon jól szórakozunk, még a testi-lelki egészségünkért is sokat teszünk.
Készítenétek valami szuper ebédet a hétvégére, de ötletetek sincs, hogy mit rakjatok a lábasba? Nem tudjátok húsleves és rántott hús nélkül elképzelni a vasárnapi ebédet, de már a könyökötökön jön ki panírozás és a leves habozása? Akkor a következő hévégi receptválogatás nektek szól! Így már tuti nem kérdés, hogy mit főztök június első víkendjén.
Újra egy háromnapos hosszú hétvégéhez értünk pünkösdnek hála, de a kicsikről se feledkezzünk meg, ugyanis május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket is. Ezért válogatásunk összeállításánál nemcsak klasszikus ebédötletekkel, bográcsos vagy grillreceptekkel készültünk, hanem olyan fogásokkal is, amit a gyerekek is kedvelnek.
Zsidró Tamás egészen különös módját választotta annak, hogy kisüsse a rántott húsokat. Te próbáltad már így készíteni?
A slambuc olyan étel, amit az ország nagy részén készítenek, de mindenhol máshogy hívják. Hallhattál róla öhömként, levetlenként vagy akár öreglebbencsként is. Ez is azok közé a fogások közé tartozik, amik bográcsban a legfinomabbak. Mészáros Balázs most kolbásszal, csípősen készíti el, savanyúságnak pedig jól behűtött kovászos uborkát kínál hozzá. Érdemes kipróbálni!
3... 2... 1... rajt! ...és persze tűz! Indul a lecsó szezon! Ez a klasszikus magyar finomság úgy az igazi, ha sűrű a leve, de roppan benne a paprika és a paradicsom is. Ennek van egy szuper trükkje, amit receptvideónkban most meg is mutatunk nektek.
Videó
Megjött az igazi nyár, végre főzhetünk a szabadban, ilyenkor a grill mellett előkerül a bogrács is. A Mindmegette séfje, Mészáros Balázs is elővette az üstöt, hogy megmutassa nektek, hogyan készül a legfinomabb paprikás krumpli bográcsban.
Bár teljesen másképp készül Baja, Szeged és a Balaton környékén, a halászlé szinte egyetlen magyar család karácsonyi menüsorából sem hiányozhat! Ezért össze is gyűjtöttük a kedvenc receptjeinket, hátha valaki idén kipróbálna egy egészen új variációt.
Török Zsuzsa
Legnépszerűbb halételünk két változatban is szerepel a hungarikumok hivatalos listáján, amelyről nem hiányzik a halászléhez nélkülözhetetlen hagyma és fűszerpaprika sem.
Íme 7 vonzó fesztiválhelyszín zenei, kulturális és kulináris élvezetek ígéretével a hétvégére.
Itt a tavasz, irány a kert! Elő a bográccsal, kezdődhet a szabadtéri főzés. A kerti bográcsozás igazi társasági program. Mindenki elégedett lesz a bográcsban főtt étellel, ha alaposan felkészülve fogunk a főzésnek.