Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Németh Miklósné
Cikk
MME
A birsalma régi konyhaszekrények, nagy ruhásszekrények tetején sárgálló, hol almára, hol körtére emlékeztető kemény húsú gyümölcs, amely nagyanyáink, sőt dédanyáink szobáiban illatozott egykor, és micsoda fantasztikus ízek keltek életre általa! Ma is különleges csemege minden belőle készülő finomság, különösen a birsalmasajt, amely nagyon sokáig eláll, és süteményekbe is kiváló. Mutatunk is 7 szuper receptet!
PATAKY KRISZTINA
SB
Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. Szerencsére újra egyre divatosabb a birs.
HL
Régi konyhaszekrények, nagy ruhásszekrények tetején sárgálló, hol almára, hol körtére emlékeztető kemény húsú gyümölcs, amely nagyanyáink, sőt dédanyáink szobáiban illatozott egykor, és micsoda fantasztikus ízek keltek életre általa! Ma is különleges csemege minden belőle készülő finomság, legyen az kompót, birsalmasajt, de ezeken túl is sokféle fogásba kerülhet birs!
Habliliom
A konyhából kikerülő, csinos csomagolásban igazi ajándékká átlényegülő finomságokban koncentrálódó figyelem és szeretet nem csupán karácsony közeledtével fontos, de az ünnepek közeledtével különös jelentőséget nyer. Jó érzés saját készítésű meglepetésekkel foglalatoskodni, és nem árt időben hozzáfogni az előkészületekhez.
A birsalma az álcázott csoda! Azért álcázott, mert kemény, fanyar, kívül bolyhos, a hozzá nem értő simán kihajítja, és még azt sem tartja *százasnak*, aki ilyet eszik, vagy egyátalán foglalkozik vele.
Ha a piacon csábítóan hívogatnak az aranysárga birsek, de nem tudod, mit készíthetnél belőle, segítünk! Hagyományos és különleges recepteket kínálunk birssel!