Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az élelmezési világnapon a Greenpeace Magyarország a fenntartható közétkeztetés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld szervezet által bemutatott szarvasi gyermekélelmezési modellben a menzakoszt alapanyagainak csaknem fele helyi termelőktől, részben ökogazdaságból származó élelmiszer. Mivel a gyerekek a legérzékenyebbek az élelmiszerekben található növényvédőszer-maradványokra, ezért számukra különösen fontos, hogy egészséges alapanyagokból készült ételeket kapjanak. A Greenpeace szorgalmazza, hogy legyen minél nagyobb arányban ökogazdálkodásból származó, káros vegyszerektől mentes alapanyag a közétkeztetésben.
Nincs is jobb a friss, szezonális, szabadföldi zöldségeknél és gyümölcsöknél! Ezeknek van illatuk, ízük, vitamintartalmuk - nem úgy, mint az üvegházban érlelet, vegyszerezett társaiknak. Ha tehetjük, használjunk ilyen alapanyagokat a főzéshez, az ízélmény összehasonlíthatatlan lesz!