Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Hirdetés
A Lidl a hazai élelmiszerláncok között mindig is élen járt az ökogondolkodás népszerűsítésében, legújabb biopékáru-kínálatukkal pedig immár kétszázra bővült azon termékeik száma, melyek nemcsak a tudatosabb táplálkozást segítik, hanem előállításuk is kisebb terhet ró a környezetünkre.
MME
Az élelmezési világnapon a Greenpeace Magyarország a fenntartható közétkeztetés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld szervezet által bemutatott szarvasi gyermekélelmezési modellben a menzakoszt alapanyagainak csaknem fele helyi termelőktől, részben ökogazdaságból származó élelmiszer. Mivel a gyerekek a legérzékenyebbek az élelmiszerekben található növényvédőszer-maradványokra, ezért számukra különösen fontos, hogy egészséges alapanyagokból készült ételeket kapjanak. A Greenpeace szorgalmazza, hogy legyen minél nagyobb arányban ökogazdálkodásból származó, káros vegyszerektől mentes alapanyag a közétkeztetésben.