Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A besamelmártás az öt alapmártás egyike, számos más mártás és ínycsiklandó étel alapja, elkészítésétől mégis sokan tartanak. Most videón megmutatjuk, hogyan lesz lágy, krémes – és természetesen csomómentes!
Ambrózi Andrea
Videó
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a reggeli szendvicsek királynőjét, a croque madame-ot!
Török Zsuzsa
A fáma szerint XIV. Lajos udvarmesteréről elnevezett selymes, fehér besamelmártás sok meleg szósz alapja, és önmagában is feldobja a párolt zöldségeket.
Soma Sajnovics
Orbán - Marosi
Van, hogy nincs erőnk vagy kedvünk sütni-főzni, és rászánjuk magunkat a bolti kész- vagy fagyasztott ételek vásárlására. Manapság számtalan ilyen termék közül választhatunk, de az egyik őselem mégiscsak a lasagne. Egyetlen szaktudás szükséges ezek elkészítéséhez, a sütő bekapcsolásának ismerete.
Chrenkó Viki
A francia konyha öt alapmártásának egyike az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható besamel. Számtalan klasszikus fogás nélkülözhetetlen összetevője, így például a lasagne is elképzelhetetlen lenne nélküle. De van élet a lasagnén túl is, most 13 mennyei fogást mutatunk besamellel!
Szabó Veronika
A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amelyet a tölteléktől függően egyaránt kedvelnek a húsevők és a vegetáriánusok. Vegyük sorra, mitől lesz igazán finom és hogyan spórolhatsz időt az elkészítésekor!
Hajós Ágnes
A francia konyha öt alapmártásának egyike a besamel, az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható mártás. A finom, selymes, krémes mártás története a régmúltba nyúlik vissza - és meglehetősen kacifántos.
Zsuzsi
WM
A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.
A francia konyha öt alapmártásának egyike, az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható besamel. A finom, selymes, krémes mártás története a régmúltba nyúlik vissza - és meglehetősen kacifántos.