Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Biró Sára
Cikk
MME
A karácsony mellett a húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe: e napon ünnepeljük Krisztus feltámadását. Húsvét vasárnap véget ér a nagyböjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. A legnehezebb ilyenkor mértéket tartani, pedig a jó közérzet szempontjából elengedhetetlen.
Török Zsuzsa
A magyar bárányhús külföldön nagy keresletnek örvend, hazánkban azonban nem igazán népszerű. A húsvét remek alkalom, hogy kipróbáld.
A karácsonyi menü csúcspontja, kétségkívül, a sült hús. Ez mind házban más és más: van, ahol bárányt készítenek, van ahol kacsa, pulyka vagy csirke kerül az asztalra, van ahol marha, és van, ahol vad. Ha már megvan az alapanyag, de még nem tudod, hogyan süsd meg, ezekkel a receptekkel garantált, hogy nem okozol csalódást!
Főtt sonka, kemény tojás, bárányhús és kalács kerül húsvétkor a legtöbb család asztalára. Ezek tradicionális ünnepi fogások, amelyeket azonban nem muszáj évről évre ugyanúgy elkészítenünk. Illetve elkészíthetjük őket, csak egy kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk.
Amikor egy hároméves gyerek azt mondja egy húsra, hogy uncsi, akkor azért elég furcsán néz rá az ember. De, igaza van: az elmúlt pár évben a húsáru választéka lecsökkent. Amit mindenhol lehet kapni, az a csirke, pulyka, sertés, marha, a kacsát és libát is vadászni kell olykor, ha az ember szépet és frisset akar. Úgyhogy elhatároztam: ezen valahogy változtatnom kell, addig megyek, amíg jó bárányhúst nem találok.