Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Nemes-Pádár Csilla
Cikk
MME
A magyar konyha kedvencei ezek a húsos és/vagy zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatóak, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben is könnyedén megfőzhetőek, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is jó jöhet néhány tuti tokányrecept.
Kovács Ágnes
Ha unod a csirkemellet, készítsd karajból a rántott vagy göngyölt húst. De sütheted legyező formában, tekerheted baconbe vagy egészben is elkészítheted. 15 szuper recepttel segítünk.
Tündi konyha
Imádjuk nokedlivel, tésztával és szeretjük kenyérrel tunkolni. A klasszikus bakonyi sertésből készül, jó sok gombás szósszal. Az alapreceptet variálhatjuk, a szaftos ragunkat elkészíthetjük csirkehúsból, tölthetjük palacsintába is, sőt akár húsgombócot is készíthetünk bakonyi módra.
Kautz József
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Török Éva
Lonai-Szakács Bernadett
A karácsonyi töltött káposzta után a szilveszteri malacsült, és az újévi lencsefőzelék előtt bizonyára jól esnek az olyan ételek, amelyek gyorsan készen vannak és nem olyan megterhelőek a gyomornak sem. 11 olyan receptet választottunk a hétvégére, ami jól fog esni a karácsonyi nagy étkezések után.
Pörkölt, tokány, ragu, mindegy csak szaftos legyen. A magyar konyha kedvencei a szaftos húsos raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatók, gyorsan kész vannak és nagyon laktatóak.
A palacsintát mindenki szereti, főleg az édes változatot. Ám nemcsak desszertként, hanem főételként is megállja a helyét a palacsinta. Hússal töltve laktató fogásokat készíthetünk belőle. A hortobágyi, erdélyi, vagy a bakonyi palacsinta hétvégi ebédnek is kitűnő választás.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Vannak olyan ételek, amelyeket muszáj elsajátítania minden háziasszonynak. Egyszer az életben biztos mindenki főz húslevest, pörköltet vagy készít rántott karfiolt, rántott húst. 12 olyan alapétel receptjét válogattuk nektek össze, amely nem hiányozhat a háziasszonyok szakácskönyvéből.
A gomba nagyszerű alapanyag, számtalan módon elkészíthetjük. Tölthetjük, ránthatjuk, készíthetünk belőle illatos szószt, levest és persze sokak kedvencét, a gombapaprikást. Kihagyhatatlan recepteket mutatunk.
A magyar konyha kedvencei a szaftos húsos-zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatók, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben megfőzhetők, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is bevethetők. Íme 13 recept, amit érdemes kipróbálni!