Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Egységes szerkesztőségi álláspont szerint, nincs olyan húsos fogás, de talán olyan zöldséges étel se nagyon, aminek ne tenne jót egy pár deka bacon. A csúcs az, amikor a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekbe göngyölik, tekerik, csomagolják a különféle rakott, töltött pácolt húsokat vagy zöldségeket - most ebből szedtünk össze nektek egy csokorra valót.
Íme 11 göngyölt, töltött és egyben sült hús, melyek tökéletesen mutatnak a húsvéti hidegtálon, ráadásul ellenállhatatlan finomak is.
Vidék Íze
Videó
A fasírtot mindenki szereti, főleg, ha helyes kis húsgolyók formájában tálaljuk, mert akkor hidegen és melegen is igen jól fogy. Ha még mindezt megfejeljük némi baconbe göngyöléssel, és a golyócskák közepébe sajtkockákat rejtünk, akkor garantált, hogy hetente el kell készítenünk famíliának.
"De jó ötlet, ezt biztosan kipróbálom!" - sok ilyen hozzászólás érkezett olvasónk egyik receptjéhez, amit nagyon sokan szerettek. Nos, mi is megcsináltuk Bíró Sári baconbe tekert mustáros csirkemell receptjét és nagyon imádtuk.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
amelie poulan
Nehéz olyan ételt találni, ami a család minden tagjának megfelel, különösen, ha még néhány vendéggel is kiegészülünk az ebédlőasztalnál. Ilyenkor jól jöhet egy egyszerűen, különösebb macera nélkül elkészíthető fogás, amivel garantáltan nem nyúlunk mellé, és konkrétan elronthatatlan. A lenti videón egy ilyet mutatunk - próbáljátok ki!
A göngyölt hús legmacerásabb része, amikor keresztben el kell vágni a hús, és ki kell teríteni. Nos, ezzel a darált húsos változtattal ez a rész is megúszható, és így gyorsan, csodálatosan finom és szaftos fogást készíthetünk az ünnepi asztalra!
Markos Mária
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!