Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az újév első napjához számos hagyomány és babona köthető. Nem mindegy, hogy mit eszünk és mit teszünk. De miért kell malacsültet és lencsét enni és feltölteni az éléskamrát? Cikkünkből megtudhatod!
Hiába éreztük karácsonykor úgy, hogy többé egy falat sem megy le a torkunkon, szilveszterkor és január elsején is szeretünk finomakat enni. Ehhez pedig hozzátartozik a desszert is, legyen szó sós vagy édes falatokról. Mutatjuk a kedvenceinket!
A babona szerint, szilveszterkor azért kell malacot enni, hogy az kitúrja a szerencsénket a következő évre. Hoztunk is egy isteni receptet, aminek már a látványától is garantáltan odalesz mindenki - hát még, ha megkóstolják! Nem a leggyszerűbb főétel, az tény, de a végeredmény minden fáradtságot megér!
Fanny magazin
Szerencsére vágysz a mindennapokban, és szeretnél jól, boldogan élni? Lehet, hogy csak néhány egyszerű babonát kell hozzá követni. Iszet boszi elárulja, melyek ezek!
Mindenkinek lehetnek furcsa szokásai, így különc étkezési hagyományai is. Van aki cukorral eszi azt, amit más sósan, savanyúságot falatozik olyasmihez, amihez más valaki sosem enne csalamádét, míg mások, így a királyi család tagjai is, nem esznek bizonyos formákat.
Videó
Rengeteg érdekes hiedelem fűződik a nyár egyik kedvenc finomságához, a dinnyéhez. Lássuk, melyik igaz, és melyik csupán "városi legenda"!
A szilveszterhez és újévhez kötődő gasztrobabonák nagy múltra tekintenek vissza. Nem véletlen tehát, hogy nem mindegy, mit eszünk az év utolsó, vagy éppen az első napján. Őseink azt gondolták, hogy ezek a szokások segítenek abban, hogy az új esztendőben sem szenvedjenek hiányt semmiben, így ennek megfelelően étkeztek.
Február 14-én, a szerelmet ünnepeljük. Totálisan felesleges azon vitatkozni, hogy ez Bálint-nap, vagy Valentin-nap, a kettő ugyanis ugyanaz. Természetesen ehhez a naphoz is számos babona kötődik, aminek bizony köze van a gasztronómiához is!
Lássuk, milyen jellegzetes alapanyagokból állíthatod össze az óévi vacsorát és az első januári ebédet! Most főzz a hagyományok és a babona szerint, de újszerű ötletekkel!