Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A kalácsok királynőjeként is emlegetett babka népszerűségéhez valószínűleg látványos fonási technikája is nagymértékben hozzájárult. A szép és igen tartalmas péksüteményt eredetileg csak ünnepi alkalmakra készítették, de szerencsére ez már a múlté és napjainkban évente többször is megsütjük – akár még nyáron is. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Videó
A lengyelországi zsidó konyha hagyományos süteménye, a babka karácsonyra is ideális választás - nagyon csokis, nagyon finom és nagyon szép is! Most megmutatjuk, hogyan készül!
Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Most pékmesterünk, újabb sorozatában, sztárvendégeivel közösen készít el valamilyen kovászolt vagy élesztős csodát. Ezúttal Szekeres Adrienn szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális, pihe-puha gesztenyés babkát gyúrnak, kelesztenek, fonnak és díszítenek fel.
Nagy Violetta, az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa már nagyon várja a húsvétot és így vannak ezzel a családtagjai is. Hogy miért? Via az ünnepekre mindig készít kalácsot, nem is akármilyet. A fahéjas töltelékkel készülő babkából nagyobb adagot csinál, de így is elfogy 2-3 nap alatt.
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Húsvét közeledtével Orsi megmutatja nektek, hogyan készíthetitek el a nagyon csokis fonott kalácsot, a babkát.