Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kulcsár Tímea Ágnes
Cikk
MME
A babérlevél nem hiányozhat a babos és lencsés ételekből, de sokan a krumplifőzeléket sem tudják elképzelni a szárított, zöld levélke nélkül. De milyen íze is van valójában a babérlevélnek?
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
WM
A babérlevél az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Ázsiában őshonos, de tökéletesen alkalmazkodott a mediterrán európai éghajlathoz, és igen régóta meghatározó eleme az itt élő kultúráknak.