Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Németh Miklósné
Cikk
MME
Az avokádókrém avagy guacamole nemcsak finom, de egészséges is - igazi szupergyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek készítjük, ne hagyjunk neki sok időt, az avokádó a levegőn gyorsan barnul!
Kard Sándorné
Nem minden avokádókrém guacamole, de minden guacamole avokádókrém - mondhatjuk, megidézve az általános iskolai biológia órák egyik kedvelt alaptézisét. De, hogy mi a különbség a kettő között? A lenti receptgyűjteményből könnyedén kideríthető!
Zé
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
DÖMÖTÖR VIOLA
Páratlan gyümölcs az avokádó és a isteni zöldség a padlizsán: mindkettő nagyon egészséges, finom, rengeteg módon használható - de rendkívül érzékeny is. Nem jó, ha túl kemény, az sem, ha túl puha, de ha sikerül elcsípni a megfelelően érett darabokat, akkor minden figyelemért kárpótol.
Chefbag
Az avokádó ma már bármelyik évszakban elérhető áron kapható nálunk is, de nem csak ezért érdemes minél sűrűbben fogyasztani!
Surányi Mária
Malmos Szilvia
Videó
Te is bosszankodtál már azon, hogy éretlen vagy túlérett avokádót vettél? A gyümölcs állapotát bizony elsőre nehéz felmérni, a küldetés azonban nem lehetetlen. Egy egyszerű trükkel kiderítheted, mikor tudod felhasználni.
Az avokádó rendkívül megosztó alapanyag. Van, aki rajong érte, mások értetlenül állnak a csúszós zöld húsban rejtező hatalmas mag felett. Az avokádó használata nem egyértelmű, a Közép-Amerikából származó gyümölcs ránézésre nem adja magát, itt bizony elkél néhány tipp, hogy mit is kezdjünk vele, ha már hazavittük.
Az avokádó nagyon gyorsan oxidálódik, vagyis felnyitás után hamar barnul az üde zöld és krémes hús. De van néhány trükk, amivel ez megelőzhető!
A vendégeskedés lényege az együttlét, a jó hangulat, a nagy beszélgetés, társasozás - finom ételek és italok mellett. Mindezt persze nehezíti, ha a házigazdának szaladgálnia kell a konyhába sütni, ellenőrizni, megfordítani, meglocsolni, tálalni, aggódni, miközben a jóból kimarad.