Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Felcsiki Tünde
Cikk
MME
Az avokádó egyre népszerűbb nálunk is: szívesen fogyasztjuk salátákba, szendvicsekbe vagy mártogatósként. A tárolásával kapcsolatban azonban van némi zavar: az elmúlt években több millióan néztek meg egy olyan videót, ahol a gyümölcs barnulása ellen egy veszélyes módszert ajánlottak önjelölt szakemberek.
Dr.Gondek Károlyné
Nem tudsz ellenállni a kutyádnak, amikor könyörgő szemmel néz rád, miközben te éppen valami finomságot nassolsz? Van egy rossz hírünk azoknak, akik hajlamosak elgyengülni.
Keresztesi István
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.
A növények nemcsak széppé teszik a lakásunkat, de tisztítják a levegőt, sőt a hangulatunkra is jó hatással vannak. Az otthonunkat azonban a dísznövényeken kívül mással, gyógy- és fűszernövényekkel is zöldíthetjük, de van a vásárlásnak egy sokkal olcsóbb, sőt környezetbarát alternatívája is!
Kovács Noémi
Mindmegette
Sokak számára a TikTok lett az első számú információforrás, ám a rengeteg hasznos tartalomra sok hamis hír is jut. Az egyik ilyen videóban például meglepő dolgot állítottak az avokádóról, aminek most a Mindmegette utánajárt.
Kard Sándorné
Első blikkre kicsit furcsán hangzik az ötlet, hogy lefagyasszuk az avokádót, hiszen miután meghámoztuk, pár perc elteltével már el is kezd barnulni a húsa. Így érdekes kérdés, hogy vajon le lehet-e fagyasztani.
A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?
Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnád, hogy tele lehetne baktériumokkal. Egy rövid listával segítünk elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.
Sinka Endre
Ha csökkenteni szeretnéd a pazarlást és növelnéd az élelmiszerek eltarthatóságát, valamint tovább élveznéd friss, zamatos ízüket, néhány alapanyagot a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban kell tárolnod – különösen akkor, ha egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolsz.
Az avokádó igazi szuperélelmiszer, nemcsak nagyon finom, de rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz. Ha viszont túl sokat fogyasztasz belőle, furcsa mellékhatásokat okozhat.
Videó
Rendkívül egyszerű, de nagyon hatékony trükköt mutatunk, hogy mostantól mindig tökéletesen érett avokádót választhass a boltokban!
Sokszor hallottuk, hogy a zsír egészségtelen, hizlal, és messziről kerüljük, ha egészségtudatosan élnénk a mindennapjainkat, vagy esetleg fogyni szeretnénk. Ám vannak olyan magas zsírtartalmú ételek, amelyek valójában a világ legegészségesebbjei közé tartoznak, ugyanis a bennük lévő zsír minden grammja tökéletesen hasznosul a szervezetünkben. Nézzük az 5 legmeglepőbbet!
Ha valaki diétába kezd, annak tisztában kell lenne azzal, hogy a tartós fogyás titka nem a koplalás, hanem a helyes, napi többszöri táplálkozás és a rendszeres sport. Építsd be te is étrendedbe a következő ételeket, mert így bizonyítottan könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól, ráadásul még egészségesek is.
Az avokádó szuperélelmiszer és világszerte egyre népszerűbb, méghozzá nem véletlenül. Rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Számos jótékony hatással bír, amit magad is tapasztalsz, ha rendszeresen fogyasztasz belőle.
Stern Ágnes
Igaz a mondás, miszerint a jóból is megárt a sok. Szakemberek kiszámolták néhány hétköznapi étel halálos adagját - máris mutatjuk, hogy miből mennyi lenne életveszélyes!