Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az ásványi anyagok és a vitaminok elengedhetetlenek a szervezet és az immunrendszer megfelelő működéséhez, de egyáltalán nem mindegy, hogy ki mit fogyaszt, és milyen formában!
A sütőtök az őszi-téli szezon egyik legnépszerűbb zöldsége. Leggyakrabban sütve esszük, vagy krémlevest készítünk belőle. Amellett, hogy a sütőtöknek finom az íze, számtalan pozitív élettani hatása is van, amiért érdemes belőle minél többet fogyasztani.
Stern Ágnes
A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.
Javában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad 5 tippet az egészséges napozáshoz.