Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye (hagyományos és diétás változat)

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hagyományos változat:
  • 0,5 kg tarja ( sertés)
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk majoránna
  • 3 ek mustár
  • 8 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • Diétás változat:
  • 0,5 kg karaj ( sertés)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk majoránna
  • 3 ek mustár
  • 4 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt fekete bors

Elkészítés

Hagyományos változat:

  1.  Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 8 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

Diétás változat:

  1. Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 4 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

FŰSZERES HÚSGOMBÓC-NYÁRS SÜLT KUKORICASALÁTÁVAL >>> 

PARADICSOMOS CUKKINIFŐZELÉK SÜLT PISZTRÁNGGAL >>> 

CSŐBEN SÜLT KELBIMBÓ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss