Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Churros egyszerűen

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A churros elkészítéséhez a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy kisebb, nyeles edényben, lassú tűzön összeforraljuk.
  2. Ha elolvadt a vaj és a cukor, beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll. Lehúzzuk a tűzről, és 10-15 perc alatt langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojást, majd a nyers tésztát habzsákba töltjük.
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a habzsákból kinyomva, olló segítségével kb. 10 cm-es csíkokat nyomunk és vágunk bele. Az olajban minden oldalon aranybarnára sütjük.
  4. Amikor kisültek a tésztarudacskák, még melegen fahéjas cukorba forgatjuk valamennyit, és langyosan tálaljuk. Olvasztott csokiba mártogathatjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A SPANYOL CHURROS

 


Megjegyzés

Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom fánkféle a churros. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss