hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Churros chilis csokival

MME MME
5/5
45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • csipet só
  • 16 dkg liszt
  • kevés sütőpor
  • A chilis csokihoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 2 csipet őrölt chili
  • Valamint:
  • olaj a sütéshez
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához kimérjük a vajat, lábosba tesszük, hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint az képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a vaj, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.

Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosban olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat.

Közben a tésztához robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot, és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.

Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá.

A fánkokat forrón belehempergetjük porcukorba, és a csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss