Elkészítése: Felverjük a barna cukrot a vajjal, tovább verve egyenként hozzáadjuk a tojassárgákat, majd a rumot, a kávélikőrt, a fahéjat, a vaníliáscukrot, a sütőport, utana egy kicsi lisztet, hozzáöntjük a tejet, majd a mazsolát, a mandulát, a diót és a datolyát, végül belekeverjük a lisztet.
A cukrozott gyümölcsöket egy kis liszttel összekeverjük, hogy ne üljenek le a sütemény aljára, ezt utoljára tesszük bele.
A végén a 10 tojásfehérjét habbá verjük, és nagyon lazán a masszához keverjük.
A tepsit zsírpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon 1 órát sütjük, majd kissebb hőfokon - kb. 160 fokon - tűpróbáig sütjük.
Ha kész a sütemény, a marcipánt egy kis vízzel felmelegítjük, hogy rákenhessük a kész sütemény tetejére (gyorsan kell dolgozni vele).
Ha a marcipán megdermedt, elkészítjük a cukorfondant. Egy kis serpenyőben 6 kanál forrásban lévő vízzel és a kiskanál citromlével összekeverjük a fél kiló porcukrot, és azon forrón a sütemény tetejére öntjük. Ha a cukormáz is megdermedt, különböző kis karacsonyi figurákkal, karácsonyi jókívánság ráírásával díszíthetjük a tetejét, az oldalát pedig karácsonyi mintájú papírszalaggal.