Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilizselés csokibonbon

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csokihüvelyhez:
  • 10 dkg min 75%.os csokoládé
  • A töltelékhez:
  • chilizselé
  • Még szükséges:
  • bonbonforma
  • vékony ecset
  • cukorhőmérő
  • habkártya

Elkészítés

Elkészítés: A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.

Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.

1 dl chilizselét langyosra olvasztunk, majd miután kissé visszahűl, bekanalazzuk a bonbonformák üregébe. Ismét hűtjük 15 percet, amíg jól megdermed. Akkor befedjük az újra olvasztott csokoládéval, a fölösleget habkártyával lehúzzuk.

Végül 2 órát hűtőben tartjuk, majd a formából kifordítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss