Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis tortilla

MME MME
1 5/5
Hozzávalók
  • Elkészítési idő: kb. 25 perc
  • Hozzávalók (4 adag):
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg darált marha- vagy pulykahús
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 15 dkg vörösbab konzerv, 1 tasak KNORR Mexikói chilis bab Rafinéria, 4 db kész tortilla lap (ha nem találunk tortilla lapot, hagyományos enyhén sós palacsintával helyettesíthető)
  • 15 dkg mirelit kukorica
  • esetleg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát. Amikor megfonnyadt, hozzáadjuk a húst, és tovább pirítjuk, majd enyhén sózzuk. Ha a levét elfőtte, felöntjük a 3,5 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab Rafinériával. A felkockázott kaliforniai paprikát és a lecsöpögtetett kukoricát és vörösbabot hozzádobjuk, s néha megkeverve, fedő alatt megpároljuk. A kész chilit a tortillákba töltjük. Reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, majd enyhén olajozott tepsibe rakjuk hajtással lefelé, végül 3-5 perc alatt az előmelegített sütőben átforrósítjuk.
Tipp: A tortilla lapokat száraz serpenyőben forrósítsuk át (de ne piruljon!), így könyebben feltekerhető!

Ezek is érdekelhetnek

Friss