Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis sertésnyárs

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 90 dkg felsál
  • növényi olaj
  • 16 puha tortilla (kb. 15 cm átmérőjű)
  • 2,4 dl tejföl metélőhagymával (tálaláshoz)
  • A marinádhoz:
  • fél kávéskanál chipotle- vagy chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma, préselt
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 6 evőkanál narancslé

Elkészítés

Elkészítése:
1. A marinád: Tegye a hozzávalókat egy tálba, keverje addig, amíg egy híg pasztát nem kap. Miközben a húst előkészíti, hagyja állni a marinádot szobahőmérsékleten.
2. Vágja a felsált 2 cm-es kockákra, majd helyezze egy keskeny, hosszú tálba. Öntse rá a marinádot, és forgassa meg alaposan, hogy befedje a húst. Folpakkal takarja le, és éjszakára helyezze hűtőszekrénybe.
3. Ha a grill készen áll, távolítsa el a kockákat a marinádból és csepegtesse le. Szúrja a húskockákat a nyársra, és kenje be olajjal.
4. Grillezze a nyársakat direkt hő felett kb. 8-10 percig, amíg át nem sül (kb. 2-3 perc minden oldalon).
5. Időközben készítsen négy 4 db-os, alufóliába csomagolt tortillacsomagot, és grillezze direkt módszerrel magas hőfokon kb. 4 percig.
6. Vegye ki a tortillákat a fóliából, és minden vendégnek tálaljon egy nyársat, és két meleg tortillát. A húskockákat húzza le a nyársról, és tekerje a tortillába. Ajánlunk mellé egy ek. tejfölt vagy salsát.

Előkészítési idő: 15 perc + egy éjszakán át tartó marinálás
Grillezési idő: 8-10 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss