A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk.
A vizet a liszttel és kevés sóval csomómentesre keverjük. Ha túl száraznak találjuk, további langyos vizet adhatunk hozzá. Miután negyed óráig állni hagytuk, a karfioldarabokat megmártjuk benne, majd egy hőálló üvegtálba halmozzuk.
A karfiolt negyed órára sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a chilis bevonatot: az összetevőket egy serpenyőbe öntjük, majd kevergetjük, és felmelegítjük. (Ne forraljuk fel!)
Miután a karfiol megsült, egy tálba tesszük, majd leöntjük a chilis öntettel és összerázzuk. További 3-4 percre sütőbe tesszük.
A mogyoróvajas szósz összetevőit összekeverjük egy tálban, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szószt és a karfiolt csíkokra vágott uborkával tálaljuk.