A chilis marharagu elkészítéséhez először felkockázzuk a marha stefániát kicsi, 1x1 centis kockákra. Meglocsoljuk 0,75 dl pogácsaolajjal majd borssal, oregánóval, római köménnyel és cayenne borssal ízesítjük.
A vöröshagymát, az újhagymát és a lila hagymát finomra vágjuk és a maradék olajon megdinszteljük. Amikor megpuhultak a hagymák, beletesszük a húst, megsózzuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a kockára vágott kaliforniai paprikákat. Meglocsoljuk a borral, mehet bele a paradicsompüré és a negyedelt fekete koktélparadicsomok.
Készre főzzük úgy, hogy az utolsó 10-15 percben hozzáadjuk a főtt, majd faszénen grillezett kukoricát, amit a csőről egyszerűen késsel levágunk. Beletesszük a vörösbabot, és a végén chilivel, korianderrel fűszerezzük, a lime levével frissítjük és egy kis fahéjjal megbolondítjuk.
A tortilla lapokat grillezzük, tányérokra tesszük, rászedjük a marharagut és reszelt cheddar sajttal gazdagítjuk. Díszíthetjük újhagyma zöldjével, korianderrel és grillezett kukoricával.