hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis-húsos pogácsák

MME MME
3 4/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 közepes nagyságú (60-70 dkg burgonya)
  • 1 hegyes zöldpaprika (chilipaprika)
  • őrölt bors
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 hegyes zöldpaprika (chilipaprika)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük az egyik apróra vágott csípős hegyes paprikával. A felhevített olajban, folytonosan kevergetve, hogy ne tapadjon össze, a darált sovány marhahúst megpirítjuk. Már az elején hozzáadhatjuk a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott másik csípős hegyes paprikát, a kurkumát és a köményt, s addig pirítjuk, míg a leve teljesen elfő. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a koriandert és a citromlét, és még öt percig pároljuk. Belisztezzük a tenyerünket, két evőkanál áttört burgonyát teszünk rá, kicsit ellapítjuk, a közepére egy csapott evőkanál húst helyezünk, arra egy kevés burgonyát teszünk, az egészet pogácsa alakúra formázzuk, majd felvert tojásban és morzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss