Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük az egyik apróra vágott csípős hegyes paprikával. A felhevített olajban, folytonosan kevergetve, hogy ne tapadjon össze, a darált sovány marhahúst megpirítjuk. Már az elején hozzáadhatjuk a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott másik csípős hegyes paprikát, a kurkumát és a köményt, s addig pirítjuk, míg a leve teljesen elfő. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a koriandert és a citromlét, és még öt percig pároljuk. Belisztezzük a tenyerünket, két evőkanál áttört burgonyát teszünk rá, kicsit ellapítjuk, a közepére egy csapott evőkanál húst helyezünk, arra egy kevés burgonyát teszünk, az egészet pogácsa alakúra formázzuk, majd felvert tojásban és morzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre