Elkészítés: A fügét daraboljuk fel, majd tegyük félre.
A barna cukrot állandó keverés mellett kezdjük el karamellizálni, majd amikor már teljesen elolvadt és szép világos barna színt kapott (ez pár perc), akkor öntsük hozzá az előzőleg feldarabolt fügét (a cukor a hideg fügétől rögtön megkeményedik, de kevergetve néhány perc után elolvad).
Ezután öntsük hozzá a balzsamecetet, adjuk hozzá a chlilikrémet (vagy az apróra összevágott chilit), a gyömbért, majd állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt főzzük kellően sűrűre.
Az elkészült lekvárt merjük bele az előzőleg kimosott és sterilizált üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (Az üvegeket lezárhatjuk csavaros tetővel vagy celofán papírral.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre