Elkészítés: 1. A vizet felteszem főni, ezalatt megpucolom a fokhagymákat, három darab kivételével felaprítom kis korongokra.
2. A szárított paradicsomot, bazsalikomot és chilit is apróra aprítom.
3. A víz ekkora már remélhetőleg felforrt, beleteszek 1 evőkanál sót, és addig főzöm a tésztát, amíg írva vagyon a csomagolásán és kellemesen al dentére puhul.
4. Eközben már az olívaolajat felforrósítom, beledobom a fokhagymákat és enyhén megpirítom, majd szépen utána dobom a chilit, a paradicsomokat, a bazsalikomot. Kevergetem, és utólag még belenyomkodom a 3 megmaradt gerezd fokhagymát. Ízlés dolga, de én körülbeül 1 kiskanálnyi sót adok hozzá.
5. A tésztát szűrés után azonnal összekeverem az olívás fokhagymákkal, még rálocsolok olajat, ha szükséges.
6. Parmezánnal és ízlés szerint őrölt borssal bolondítom.
Kíséretnek egy kis fehérborral isteni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre