Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis-csokis keksz

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vízgőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk a 17 dkg étcsokit a vajjal. A mazsolát és a chilipelyhet rövid ideig felfőzzük a kávé és rumaroma keverékében (ha felforrt, elzárjuk és hagyjuk a mazsolákat megdagadni a lében).

Közben a tojásokat a cukrokkal habosra (világossárgára) keverjük. Ha már szép világos, belekeverjük a már kissé kihűlt, olvadt vajas csokit és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és cayenne borssal elkeverjük a csokis-tojásos keverékben, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a mazsolát (a kávés-rumos lével együtt) és az étcsoki-pasztillát.

A sűrű masszából diónyi halmokat rakunk papírral bélelt tepsire, egymástól legalább 5-7 cm távolságra, mert a keksz terülni fog. 175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk rendesen kihűlni, mielőtt a sütőlapról levennék, mivel melegen még teljesen lágy, és könnyen széttörne.

Megjegyzés

A recept annyira finom, hogy olcsóbb étcsokiból is nagyon finom (nagyon menő étcsokira csak akkor verjük el a pénzünket, ha túl sok van)! Az összes csoki 300 gr, azaz 3 tábla - ne rohangásszunk csokipasztilla után, csak ha ez minden vágyunk (és tele vagyunk pénzzel). A jó öreg, olcsó mazsola helyett persze bármi aszalt bogyós jó (áfonya, ribizli, stb.), de ezzel szintén csak akkor érdemes vagánykodnunk, ha sok a pénz a zsebünkben, vagy nagy eseményre sütünk, vagy van otthon valami maradék. - rkluca

Ezek is érdekelhetnek

Friss