Elkészítés: A szalonnát kisütjük, benne megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, chilivel, a húst magas hőfokon folytonos keveréssel megpirítjuk. Beleszórjuk a köményt, hozzáadjuk a babért, sózzuk borsozzuk, belevágjuk a zöldpaprikát, hozzáadjuk a sört, és lassú tűzön főzzük. (Ha szükséges, a további folyadékot vízzel pótoljuk.)
Amikor a hús jó félig megpuhult, hozzáadjuk a babot, a sűrített paradicsomot, kevés vizet adunk hozzá (ha árpagyöngyét is adunk hozzá, több vizet), sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és addig főzzük takarékon, amíg a bab is megpuhul, a végén hozzáadjuk a kukoricát is.
Tálalásnál petrezselyemmel megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre