Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis-babos marha árpagyöngyével

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kisütjük, benne megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, chilivel, a húst magas hőfokon folytonos keveréssel megpirítjuk. Beleszórjuk a köményt, hozzáadjuk a babért, sózzuk borsozzuk, belevágjuk a zöldpaprikát, hozzáadjuk a sört, és lassú tűzön főzzük. (Ha szükséges, a további folyadékot vízzel pótoljuk.)

Amikor a hús jó félig megpuhult, hozzáadjuk a babot, a sűrített paradicsomot, kevés vizet adunk hozzá (ha árpagyöngyét is adunk hozzá, több vizet), sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és addig főzzük takarékon, amíg a bab is megpuhul, a végén hozzáadjuk a kukoricát is.

Tálalásnál petrezselyemmel megszórhatjuk.

Megjegyzés

A családom kérésére tettem bele 5 dkg árpagyöngyét, melyet előzőleg beáztattam, többször átmostam, és a babbal együtt tettem az ételbe - nem rontotta el!

Az étel azért készült így, mert nem volt darált marhahúsom itthon, a családomnak nagyon ízlett ebben a változatban is.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss