Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis bab II.

MME MME
2/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst olajon megpárolom, mikor fehéredik, sózom, borsozom, mikor már teljesen fehér, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát (kis idő múlva pici vizet öntök alá). Mikor már alig nyers a vöröshagyma, hozzáteszem a paradicsomot, megfőzöm vele, forralom picit, végül hozzáteszem a bab- és kukoricakonzerveket, és ezekkel is összeforralom (nem kell sokáig, különben a bab kemény lesz). Ízesíteni közben és utólag is szükséges, ízlés szerint.

Megjegyzés

Én azért használok erős pirospaprikát, mert így gyorsabb, bár biztosan nem olyan az íze, mint chilipaprikával. Az édespaprika a színén és az ízén is javít. Lehet kockákra vágott húsból is készíteni. A konzerveket én mindig lével együtt teszem rá, aki sűrűbben szereti, vagy anélkül, tegye lé nélkül. Ha lével túl híg lesz, megszórom liszttel (először mindig kevéssel, hogy ne csomósodjon, mindig a főzés végén), és jól elkeverem, összeforralom, nehogy nyers maradjon. Ha valakinek túl vad lesz az íze, tehet bele pici cukrot (mi nem szeretjük az ételízesítőt, bár attól kiegyensúlyozottab lesz az íze, abban van cukor), vagy 1 leveskockát, persze, akkor vigyázni kell a fűszerezéssel (sóval). - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss