Chilis bab, csípős kolbásszal

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A hagymákat megpucolom, aprítom. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomokat negyedelem, a petrezselymet felvágom.

Egy nagy serpenyőben kolbászzsíron a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a petrezselyem szárát. Beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Közben a kolbász héját lehúzom, felszeletelem.

Beleöntöm a babot, a vörösbort, beleszórom a petrezselymet.

Tálaláskor szedek egy tányérra a chilis babból, dekorálom petrezselyemmel és chilivel. Kovászos barna kenyérrel fogyasztom vörösbor kíséretében.

Megjegyzés

Előre bocsájtom ez nem chili con carne. Ezúttal egy egyszerű, sok hagymás, sok chilis babot készítettem, melyhez darált hús helyett kolbászt adtam. Mellőztem a kukoricát, sőt a reszelt sajtot is. Az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss