Elkészítése: A burgonyákat sós vízben héjában megfőzzünk. Közben
elkészítjük a chili con carne Rafinériát, az előírtnál kevesebb vízzel és bab nélkül.
A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, tetejéről egy szeletet levágunk - ez lesz a töltött burgonya kalapja, s a burgonya belsejét éles karalábévájóval kivájjuk, óvatosan, nehogy szétessenek. Kivajazott sütőtálba helyezzük a burgonyákat, a chili con carne szósszal megtöltjük, tetejükre visszahelyezzük a burgonyaszeleteket, majd telföllel, reszelt sajttal megszórjük. /Nem dűlnek el a burgonyák, ha
az aljáról is egy vékony szeletet levágunk./ Sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Friss zöldségekből készült salátával, mint pl. retek, paradicsom, jégsaláta, paprika, kígyóuborka, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre