Elkészítés: Egy nagy edényben az olajat felforrósítjuk, és a darált húst kb. 10 percig (fehéredésig) dinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregánó, pirospaprika, chili). A vöröshagymát és a répát nagyobb kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Kevés vizet adunk hozzá. Az erőspaprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint az ételhez adjuk (ki milyen csípősen szereti).
Amikor félig megpuhult - kb. 20 perc után - hozzákeverjük a chiliszószt, a paradicsompürét és a ketchupot. Összefőzzük, hogy finom, sűrű, pikáns húsalapot kapjunk.
A babot és a kukoricát leszűrjük, hozzáadjuk. Rövid ideig főzzük együtt, hogy az ízek összeérjenek.
Ha minden puha, akkor tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre