Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chili con carne V.

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy edényben az olajat felforrósítjuk, és a darált húst kb. 10 percig (fehéredésig) dinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregánó, pirospaprika, chili). A vöröshagymát és a répát nagyobb kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Kevés vizet adunk hozzá. Az erőspaprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint az ételhez adjuk (ki milyen csípősen szereti).

Amikor félig megpuhult - kb. 20 perc után - hozzákeverjük a chiliszószt, a paradicsompürét és a ketchupot. Összefőzzük, hogy finom, sűrű, pikáns húsalapot kapjunk.

A babot és a kukoricát leszűrjük, hozzáadjuk. Rövid ideig főzzük együtt, hogy az ízek összeérjenek.

Ha minden puha, akkor tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Kockára vágott ananásszal is sűríthetjük még a végén, igazán jó ízhatást érhetünk el vele. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss