Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chili con carne meszkalero módra

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Hagymánkat finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a zöldpaprikát felaprózzuk. Lábszárunkat felkockázzuk, keresünk egy kedves lábast, benne olajat hevítünk, s a hagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a húst, és erős tűzön fehéredésig dinszteljük. Felturbózzuk az áttört fokhagymával, az erős paprikával, sózzuk, borsozzuk, a chilivel meghintjük, lefedjük, és közepes tűzön puhára pároljuk.

A paradicsomot felcsíkozzuk, babjainkat felbontjuk, kettőt leszűrünk, egyet levében hagyunk, és a húsra borítjuk mindkét hozzávalót. Okosan, ügyesen összekeverjük, félig lefedve összepároljuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kukoricát, még egy rövid melegítés, és már mehet is az asztalra.

Adjunk hozzá friss házikenyeret, valamint egy jóképű cabernet sauvignont (ha egy kevés kerül belőle a chilibe is, az csak jót tesz vele), és előtte egy pofa silver tequila, minden cicoma nélkül…

Ezek is érdekelhetnek

Friss