Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chili con carne másképpen

120 perc
költséges

Elkészítés

Elkészítés: 1. Három evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban, a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kétféle chilit, és rövid ideig együtt fözzük, majd az egész hagyma-chili keveréket tányérba kanalazzuk és félretesszük.

2. A lábosban 2 evőkanál olívaolajat melegítünk, rádobjuk először a kockára vágott húst és körbepirítjuk, majd a darált húst szintén. Hozzáadjuk a hagyma-chili keveréket, a paradicsompürét és a fűszereket, a kockázott paradicsomot és enyhén megsózzuk. Rövid ideig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a barna cukrot. Alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük 75-90 percig, illetve amíg a hús meg nem puhul.

3. Ekkor hozzáadjuk a babot és a kukoricát, és azzal együtt is főzzük fedő nélkül kb. 15 percig. Utoljára a csokoládét tesszük az ételbe.

4. Az ételt tortillával vagy tortillában tálaljuk, ízlés szerint tejföllel, salsával, korianderzölddel és egy gerezd lime-mal.

Jó étvágyat mindenkinek!

Megjegyzés

Ezt a receptet egy mexikói főzőtanfolyamon tanultam Majzinger János séftől. Aki kóstolta már nálam, utána már csak így készítette el. - aquaszig

Ezek is érdekelhetnek

Friss