Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chili con carne, ahogy Németh Ádám készíti

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés


  1. Forró serpenyőben 1 e.k. olivaolajon a darált marhahúst jól megpirítjuk. A húst félretesszük, a serpenyőt újra felforrósítjuk.  Az apróra vágott vöröshagymát 2 e.k. olivaolajaon pirítani kezdjük. Az 1x1 cm kockára vágott kápia paprikát is a serpenyőbe tesszük pirulni. Meghintjük a barna cukorral. Az apróra vágott chilit, fokhagymát és diónyi friss gyömbért is beleszórjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és folymatosan kevergetve jól lepirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a római köményt, oregánót, kávét, kakaót és füstölt paprikát. Jól elkeverjük a forró hagymával.
  4. Beletesszük a paradicsomot és a paradicsom pürét is. Hozzákeverjük a húst és felöntjük fél liter vízzel. 20 percig főzzük, sózzuk ha kell.
  5. Az 1x1 cm-es kockákra vágott édesburgonyát is belekeverjük. Ha az édesburgonya is megpuhult belekeverjük a leszűrt, lecsepegtetett vörösbabot.
  6. Összerottyantyuk, levesszük a tűzről.Az apróra vágott friss koriandert beleszórjuk és fél citromot belecsavarunk.
  7. Tányérba tortilla chipset halmozunk és megszórjuk reszelt cheddar sajttal.Rászedjük a forró chilit, pici tejfölt kanalazunk rá.Friss korianderrel és chilivel díszítjük.

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL  >>>

cUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss