A zablisztet összekeverjük a tojások sárgájával, a sütőporral és az eritrit felével, majd kevés vízzel hígítjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tésztához.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy elkerüljük a piskóta összeesését.
Miközben sül a tészta, elkészítjük a lekvárt.
Az epret apró darabokra vágjuk, majd egy főzőedényben melegíteni kezdjük a chia maggal, a maradék eritrittel és az útifű maghéjjal.
Ha megolvadt az eritrit, levet eresztett az eper és elkezdett megduzzadni a chia mag, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A 180 fokra előmeegített sütőben 25 perc alatt megsült piskótát konyharuha segítségével még melegen feltekerjük, majd hűlni hagyjuk.
20-30 perc elteltével egyenletesen elkenjük a lekvárt a piskótalapon, feltekerjük és szeletekre vágva tálaljuk.