Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes reggeli 2x10 perc alatt: kókusztejes chia puding, 4 isteni variációban!

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, és bár sokan a rohanásra hivatkozva hanyagolják, ez mégsem lehet kifogás, hiszen a reggelinket akár magunkkal is vihetjük - legyen az egy szendvics, egy muffin formában sült rántotta, vagy épp puding. Például chia magból.

Mit egyek reggelire?! Főleg, ha nem otthon reggelizem, hanem el kell vigyem magammal, akkor mit tudok csomagolni? Ezeket a kérdéseket sokszor hallom, olvasom.

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés. Van, aki reggel, még munkába, iskolába indulás előtt nem tud enni. Ezzel semmi baj nincs, nem is kell erőltetni, sőt! A szervezetnek jót tesz, ha a reggel nem étkezéssel kezdődik. Lehet inni egy jó nagy pohár citromos, vagy aszkorbinsavas vizet, aztán a készülődés alatt egy másik pohár vizet, ugyanis éjjel elpárologtatjuk, illetve a feldolgozzuk a bevitt folyadékot, tehát kell az utánpótlás. Ez sokkal fontosabb, mint a felkelés utáni reggeli. A citromos víz hatására ráadásul beindulnak a tisztulási folyamatok (bél, vér, máj, epe).

A reggelinket attól függően állítsuk össze, hogy mit fogunk az nap csinálni. Amennyiben nem mozgunk, viszont sokat kell koncentrálnunk, támogassuk az agyunkat megfelelő tápanyagokkal. Ilyenek az olajos magok, avokádó, kókuszzsír, halak, tojássárgája, gyümölcsök (nem magukban), lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó lisztes készítmények.

Ezekből azért már látszik, hogy lehet színes reggelit készíteni. Egy jól megkomponált turmix, egy tojásmuffin, egy tonhalas vagy avokádókrémes szendvics - vagy egy chia puding gazdagon.

Most ez utóbbira mutatnék egy pár példát, hogy mennyire színesen és gyorsan lehet elkészíteni ezt a tápanyagokban gazdag és rendkívül finom reggelit.

Chia pudig alaprecept >>> 


És akkor jöjjön a variációk hosszú sorából néhány!

Magvas energiabomba

Döntsük el, hogy hány pohárral szeretnénk készíteni, poharanként 2-2 marék olajos magot áztassunk be egy éjszakára, ez lehet dió, kesudió, paradió, mandula. Az áztatás végén a héjukat távolítsunk el a magokról. Ezután egy papírtörlővel itassuk le róluk a vizet, és daraboljuk durvára. Poharanként egy teáskanál kókuszreszeléket, vagy kókuszforgácsot tegyünk az alap pudinghoz, és keverjük el a magokkal és egy mokkás kanál fahéjjal együtt. Adagoljuk a fentiek szerint.

Karibi puding

Készíthetjük friss ananászból, vagy cukormentes, ún.  sajátleves ananászkonzervből. Poharanként számoljuk egy karika ananászt, és 2 mokkáskanál kókuszreszeléket. A puding első 10 perces pihenése után keverjük bele az ananászt és a kókuszreszeléket, majd hagyjuk még 10 percig pihenni adagolás előtt.

Keto puding

A pudingba első keverésnél már keverjünk bele adagonként 1 evőkanál folyékony kókuszzsírt. Az első keverés előtt pedig poharanként egy evőkanál apróra vágott avokádót, egy késhegynyi plusz citromhéjat és 3-3 szem áztatott kesudiót.

Antioxidáns puding

Vegyünk adagonként 2 teáskanál goji bogyót, és 1-2 teáskanál feketeáfonyát, 1 teáskanál tőzegáfonyát. Friss híján aszalt, fagyasztott vagy szárított is tökéletes. Keverjük bele az alappudingba és adagoljuk a fentiek szerint.

A variációk sora tényleg végtelen. Bátorság! Isteni és tápláló csodákat lehet alkotni!

Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss