Francia desszertben is jók vagyunk – a világ legjobbai között a magyar cukrászda

default user icon
MME
A Chez Dodo macaron manufaktúra egyike a világból annak az 5 helynek, amelyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl. Szalai Dóra, Budapest macaron-királynője örül a nagy presztizsű szakmai díjnak.

A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ 1000 legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már 20.000 éttermet ajánl a világ 195 országából a weboldalán és alkalmazásán keresztül. Tavaly óta a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit is díjazzák, több kategóriában.

Szalai Dóra a macaronos üzletét hét évnyi reklámügynökségi munka után nyitotta meg egyik legjobb barátjával, Váry Péterrel. "Szuper elismerés és szülinapi ajándék ez, hiszen pont idén 10 éve készítünk macaronokat és francia desszerteket a Bazilika szomszédságában" – mondta a Forbesnak.

A Chez Dodo desszertjei elérhetőek Budapesten és Bécsben is, ahol pár hete a Freyja – the croissant storyban nyitottak saját desszertpultot. 

Ha megpróbálkoznál otthon a macaron elkészítésével, nézd meg videón, hogyan készül a mindmegette konyhájában a macaronhéj!

 

 

Itt pedig a töltelék elkészítését láthatod: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss