Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cheesecake matcha teával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg pirított mogyoró
  • kevés cukor
  • 10-12 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tea
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott kiskanál matcha teapor
  • 1,8 dkg zselatinpor

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet és a mogyorót morzsásra daráljuk, összevegyítjük a cukorral (ez ízlés szerint) és az olvasztott vajjal, majd sütőpapírral kibélelt 24 cm-es átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig 180 C sütőben rózsaszínűre sütjük.

A krémsajtokat habosra keverjük a cukorral. A zselatint és a matchaport feloldjuk a langyos teában, majd forrpontig hevítjük, de nem hagyjuk felfőni, majd kevergetve kihűtjük. A tejszínt keményre verjük.

A krémsajtba keverjük a zselatinos teát, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabot, és hűtőben 10-15 percet dermesztjük. Végezetül a krémet belesimítjuk a tortaformába, és másnapig hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, friss ízű torta, hamar elkészül. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss