Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cheddar sajtos Jalapeno poppers

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát a csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. (Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.) Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba. Majd ráhelyezzük a paprika csumáját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.
  2. A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, a zsemlemorzsát és corn flakeset külön tálkákba tesszük. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt Cayennet keverünk.
  3. A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba, végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. (Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.) Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a bundázott jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers! 

SZERETED, HA CSÍP? AKKOR EZEKET A PAPRIKÁKAT PRÓBÁLD KI! >>>

JALAPENO KRÉMLEVES >>>

GYORS ÉS EGYSZERŰ VENDÉGVÁRÓ! TÖLTÖTT PAPRIKA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss