hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte tortácskák fagyival

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Öntsük fel a cukrot a vízzel egy kisebb lábosban, majd lassú melegítés mellett hagyjuk folyamatosan feloldódni. Végül forraljuk fel a keveréket, majd hagyjuk kihűlni.

2. Margarinnal alaposan kenjünk ki 4 darab 8 cm átmérőjű mini tortagyűrűt, majd helyezzük őket egy tepsire.

3. Vágjuk félbe a babapiskótákat, majd egy gyors mozdulattal mártsuk be őket a lehűlt szirupba. Rendezzük el őket kör alakban a formák belső oldalán.

4. Helyezzünk minden Charlotte-formába egy gombóc vaníliafagyit, majd egy kanál segítségével simítsuk a fagylaltot a forma aljára.

5. Szórjuk meg a tortácskákat csokiforgáccsal, majd óvatosan emeljük le róluk a tortagyűrűt.

6. A kis Charlotte tortákat díszítésként szórjuk meg porcukorral, majd azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek