Elkészítés: 1. Öntsük fel a cukrot a vízzel egy kisebb lábosban, majd lassú melegítés mellett hagyjuk folyamatosan feloldódni. Végül forraljuk fel a keveréket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Margarinnal alaposan kenjünk ki 4 darab 8 cm átmérőjű mini tortagyűrűt, majd helyezzük őket egy tepsire.
3. Vágjuk félbe a babapiskótákat, majd egy gyors mozdulattal mártsuk be őket a lehűlt szirupba. Rendezzük el őket kör alakban a formák belső oldalán.
4. Helyezzünk minden Charlotte-formába egy gombóc vaníliafagyit, majd egy kanál segítségével simítsuk a fagylaltot a forma aljára.
5. Szórjuk meg a tortácskákat csokiforgáccsal, majd óvatosan emeljük le róluk a tortagyűrűt.
6. A kis Charlotte tortákat díszítésként szórjuk meg porcukorral, majd azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre