hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejszín
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 1 dl a befőtt levéből
  • 1,5 csomag zselatin (ha 20 g-os, akkor elég 1 csomag)
  • cukor ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: 6 tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenjük, majd feltekerjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, kb. 18 szeletre vágjuk.

A túrót krumplinyomót áttörjük vagy mixerrel pépesre dolgozzuk, majd beletesszük az összekockázott őszibarackbefőttet, a vaníliás cukrot, a cukrot. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, majd 3,5 dl tejszínhez adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt. Az ízesített túrót összekeverjük a felvert tejszínnel.

Egy 2 literes jénait kibélelünk fóliával, körbe és az aljára helyezzük a piskótatekercs szeleteket. Beletöltjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával, majd betakarjuk ezt is fóliával, és másnapig hűtőben tartjuk (ha reggel 8 óra tájban hozzáfogunk, akkor már du. 4 óra tájra megdermed a túró, lehet folytatni a munkát vele.)

Ekkor a fóliát levesszük a tetejéről, ráfordítunk egy hozzá illő tálcát (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd felfordítjuk az egészet, és így a tálból ki is vettük a tortánkat. Végül a maradék tejszínt a habfixáló harmadával felverjük, és ezzel díszítjük a törtát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss