Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte torta őszibarackkal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom héja lereszelve
  • A piskótatekercsbe:
  • őszibaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz őszibarackbefőtt, de nyáron frissből még finomabb
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: Piskótatésztát készítünk tekercshez, amit megtöltünk őszibaracklekvárral. Feltekerjük, majd 1-2 cm vastagságúra vágjuk.

Fogunk egy nagy, félgömb alakú jénai tálat, és fóliával kibéleljük. Körberakjuk a piskótatekercs szeletekkel.

A pudingport a befőtt levével (és ha szükséges, akkor tejjel) megfőzzük.

A piskótatekercseket egy kevés kézmeleg pudinggal leöntjük. Beleszórunk egy kis kockázott őszibarackot, majd megismételjük a rétegezést a pudinggal addig, amíg az edény megtelik. A tetejét piskótaszeletekkel zárjuk. Ráhajtogatjuk a fóliát, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a fóliát kihajtogatjuk, és óvatosan felfordítjuk az edényt. Így bombaformát kapunk. A fóliát teljesen lehúzzuk a tésztáról, tortaként szeleteljük.

Megjegyzés

Ezt a süteményt bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss